Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Αχ, ΕλλάδαΑπό τον επόμενο χρόνο τέτοια μέρα δε θα γιορτάζουμε την επέτειο του όχι. Θα γιορτάζουμε την επέτειο της σύλληψης του σεσημασμένου κακοποιού Κώστα Βαξεβάνη που τόλμησε να πει και να δείξει έμπρακτα ότι κάποιοι λέει φοροδιέφευγαν. Άκου πράγματα! Το Ελληνικό κράτος είναι σε μια περίοδο που σφύζει από υγεία σε όλους τους τομείς και έχουμε και τον άλλο που του φταίνε όλα. Καλά του κάνανε του παλιανθρώπου. Οι διαψεύσεις για την λίστα εν τω μεταξύ είμαι σίγουρος ότι ήταν έτοιμες πριν δημοσιευτεί η λίστα.

Γιορτάζουμε την επέτειο του όχι λοιπόν! Εντάξει η μαλακία με αυτές τις γιορτές είναι ότι δεν μπορείς να τις κάνεις κινητές. Έπεσε δηλαδή φέτος Κυριακή. Μαλακίες! Για καφέ θα πηγαίναμε έτσι κι αλλιώς, τώρα απλά θα είναι πήχτρα οι καφετέριες επειδή έχουμε και μια κρίση. Τιμάμε όσους έπεσαν για την Ελλάδα, το έπος της Αλβανίας και την υπολοχαγό Νατάσα και εγώ διαλέγω μια μέρα σαν αυτή που το εθνικό φρόνημα είναι ψηλά και οι χρυσαυγίτες εξελίσσονται σε σούπερ σάγιαν για να παραθέσω τον προβληματισμό μου πάνω στην ατάκα “Εμείς να τα βλέπουμε αυτά σήμερα”. Σε περίπτωση που κάποιος καθυστερημένος διαβάζει αυτές τις γραμμές, δεν έθιξα την μνήμη των νεκρών παραπάνω και ούτε θα το κάνω. Τους ζωντανούς θα θίξω.

Η ιδέα του Έθνους θέλει ανθρώπους να πολεμάνε το 1940 πρωτίστως για σένα και δευτερευόντως για τα τομάρια τους. Ξέρουμε πως ο άνθρωπος εκτός από το δικό του βόλεμα έχει και την έγνοια για το τι θα αφήσει στα παιδιά του και μιας και μιλάμε για έναν πολύ πρόσφατο ιστορικά πόλεμο αυτό εφαρμόζεται άμεσα. Αλλά μην το παίρνεις τόσο προσωπικά πατριώτη μου. Ο άνθρωπος είναι φύσει εγωιστικό ον και η απόδειξη είναι ο εμφύλιος αμέσως μετά την επέτειο του όχι. Άσε τους ήρωες σου λίγο στην άκρη. Εσύ γιατί θα πέθαινες σήμερα σε έναν πόλεμο; Για ανθρώπους που θα διαβάζουν ένα αντίστοιχο κείμενο σε 70 χρόνια από τώρα; Εγώ πάλι πιστεύω ότι είναι πιο πιθανό να πέθαινες για το χειριστήριο του PS2 που δάνεισες και δεν σου φέραν πίσω.

Πέφτουμε όλοι στην παγίδα και ξεχνάμε ότι μιλάμε για άλλες εποχές τις οποίες δεν μπορούμε καν να κατανοήσουμε. Οι Έλληνες του1940 είχαν στις πλάτες τους τον 1ο Παγκόσμιο, 2 Βαλκανικούς και έναν Ελληνοτουρκικό ΠΟΛΕΜΟΥΣ τα τελευταία 30 χρόνια. Με όπλα! Περίπου σαν αυτά που παίζεις στο call of duty. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Και βέβαια δεν ξέρεις! Όπως δεν ξέρω ούτε εγώ. Επειδή μεγαλώσαμε με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να τρέχουμε με σημαίες κομμάτων – φυσοκάλαμα και να πανηγυρίζουμε σαν οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων τα βράδια των εκλογών. Όπως επίσης τυχαίνει άνθρωποι της γενιάς μου να μην καυλώνουμε τόσο πολύ με τα όπλα και το στρατό. Δεν ξέρω αν είναι αναγκαστικά κακό αυτό. Στο στρατό που πήγα πάντως ούτε οι επαγγελματίες οπλίτες δεν ξέρανε να ρίξουνε στα 20 μέτρα και ακόμα κάνω έρευνα να βρω αν υπήρχε ένα άτομο που δεν είχε έρθει επειδή στο υπερσύγχρονο κράτος μας είναι υποχρεωτικό. Ξέρεις πως ήταν οι Έλληνες εκείνη την περίοδο; Ακριβώς σαν εμάς! Περίμεναν να ξεκινήσει η νέα σεζόν Game of thrones.Με λίγα λόγια οι εποχές είναι εντελώς διαφορετικές. Το ότι μπορεί ο καθένας να βρει παραλληλισμούς της τότε εποχής με το σήμερα είναι επειδή προφανώς ερμηνεύει τα πράγματα όπως θέλει δε μου λέει κάτι. Αν θέλετε τον δικό μου παραλληλισμό, αν γίνει πόλεμος σήμερα όχι με το χαμόγελο στα χείλη αλλά με σκατά στο σώβρακο θα ανεβαίνουμε στα τραίνα όσοι δεν προλάβουμε να δραπετεύσουμε από την Ελλάδα. Αυτά που λέω δε μειώνουν σε καμία περίπτωση όσους πολέμησαν. Απεναντίας ΜΑΓΚΙΑ τους πραγματικά! Απλά θέλω να δείξω πόσο κοντά και ταυτόχρονα πόσο μακριά είμαστε από αυτή την εποχή.

Μιας και δε ζούμε στο 1940 αλλά στο 2012 ας πω 2 λόγια και για το σήμερα. Το σήμερα που θέλει το Κώστα Βαξεβάνη να συλλαμβάνεται επειδή δεν εξυπηρετεί το σύστημα. Επειδή δεν είναι παρουσιαστής σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων και δεν τον λένε Όλγα στο μικρό. Και φυσικά οι Έλληνες πολίτες με κεφαλαίο το Μ, παιδιά και εγγόνια (κυριολεκτικά) όσων πολέμησαν στα βουνά της Αλβανίας έβαλαν την Χρυσή Αυγή στη Βουλή. Οι οποίοι είναι παρεξηγημένοι. Μπορεί το έμβλημα τους να είναι σαν σβάστικα αλλά δεν είναι. Μπορεί να χαιρετάνε σαν ναζί αλλά έτσι χαιρετούσαν και οι Ρωμαίοι. Μπορεί να μιλάνε για Ελληνικό αίμα αλλά για αίμα μιλάνε και οι βιολόγοι. Μπορεί να ξυρίζουν τα κεφάλια τους αλλά το ίδιο κάνουν και όσοι υπόκεινται σε χημειοθεραπεία. Μπορεί να λένε “να ξεβρομίσει ο τόπος” αλλά το ίδιο λένε και οι σκουπιδιάρηδες. Οπότε δεν είναι αυτό που νομίζαμε. Ούφ! Μου έφυγε ένα βάρος. Μαλάκα Έλληνα δε θες να τιμωρήσεις τους κλέφτες πολιτικούς. Τον εαυτό σου θες να τιμωρήσεις επειδή τους ψήφιζες. Και μια χαρά το κάνεις! Δε λέω! Επειδή είσαι βαθιά αμόρφωτος και βολεψάκιας. Επειδή ήσουν μια ζωή απολιτίκ με δικαίωμα ψήφου και φρόντιζες να το ασκήσεις. Επειδή αυτή η κληρονομιά προς το παιδί σου που λέω παραπάνω θες να είναι μια θεσούλα σε ένα γραφειάκι να παίρνει τα λεφτάκια του και μετά να παντρευτεί και να πεθάνει. ΜΙΖΕΡΙΑ! Ξέρω ότι η επιχειρηματολογία δεν επηρεάζει καραφλά ανθρωποειδή. Η κοινή λογική με την δική τους είναι παράλληλες γραμμές. Οπότε δε θα συνεχίσω. Μόνο μια προτροπή: Συνεχίστε! Μέσα στην όλη τραγικότητα θα φτάσει να έχει πλάκα. Όταν θα ακουστεί για πρώτη φορά η φράση : “Τι βαράς ρε μαλάκα; εγώ σας ψήφισα. Αουτς! Αίμα, τιμή... Μη βαράς ρε. Άσε κάτω το μαδέρι”.

ΤΙΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ (χωρίς παρελάσεις στρατόκαυλοι μικροτσούτσουνοι) ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ!

Όσα δεν είδατε στο Μπογδάνο.

1 σχόλιο :