Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Βίαιοι Παράλληλοι…


Μετά από μεγάλη περίοδο απραξίας, ήρθε η στιγμή να ξαναδώσω στο πολυπληθές κοινό μου μερικά αποστάγματα σοφίας. Οι απειλές του ιδιοκτήτη του μπλογκ δεν έπαιξαν κανένα ρόλο σε αυτό το κείμενο, πρέπει να το αναφέρω αυτό απλά ενημερωτικά. Ήταν απλά η ανάγκη μου για εξωτερίκευση κάποιων σκέψεων που με βασάνιζαν και πιστεύω θα έχουν τρομερό κοινωνικό αντίκτυπο.

Ησυχία λοιπόν και αρχίζω…

Το σημερινό μου πόνημα θα είναι μία συγκριτική μελέτη για δύο πολύ επικίνδυνες για το κοινωνικό σύνολο ομάδες. Τις γυναίκες οδηγούς και την χρυσή αυγή (ή των νεοναζί γενικότερα). Είναι και οι δύο θέματα που απασχολούν τους φιλήσυχους ανθρώπους των πόλεων αλλά και της υπαίθρου για αρκετό καιρό.

Θα ξεκινήσω με μία ιστορική αναδρομή των φαινομένων για να δείτε και μόνοι σας την σχέση που αναπτύσσετε ανάμεσα σε αυτά τα φαινομενικά μόνο άσχετα μορφώματα. Εξάλλου όπως είχε πει και ο μέγας Αϊνστάιν όλα είναι σχετικά (άσχετο;).

Η άνοδος και η γιγάντωση και των δύο έρχεται ως αποτέλεσμα μεγάλων εξελίξεων στην διεθνή σκηνή. Κίνημα για τα δικαιώματα της γυναίκας, χειραφέτηση από την μία, οικονομικές κρίσεις και πτώχευση υπαρχόντων πολιτικών θεσμών από την άλλη. Μέσα από αυτά –κυρίως-τα γεγονότα απέκτησαν δύναμη και πλατιά λαϊκή απήχηση και οι δύο. Αρχίσατε ήδη να βλέπετε την σχέση έτσι; Ε; Ε; Βρίσκοντας λοιπόν πρόσφορο έδαφος υπερεθνικά, αναπτύσσονται με διαφορετικό ρυθμό και εντός των κρατών. Φυσικά σε κάθε κράτος η ανάπτυξη τους είναι διαφορετική, διότι οι πολιτικές δομές σε κάθε κράτος δεν έχουν την ίδια δύναμη. Για παράδειγμα στο Αφγανιστάν των Ταλιμπάν δεν είχαν παρουσιαστεί ποτέ τέτοια φαινόμενα. Εν αντιθέσει στις Η.Π.Α. , και τα δύο φαινόμενα είχαν σχεδόν παράλληλη και τεράστια ανάπτυξη. Στην περίπτωση της Ελλάδας, το κίνημα του γυναικοοδηγισμού ξεκίνησε κάπου μέσα στην δεκαετία του ’70. Λίγο μετά την Χούντα, ανιχνεύεται και η πρώτη «δράση» του Φύρερ της χρυσής αυγής, όπου τον συνέλαβαν για επίθεση σε δημοσιογράφους και φωτογράφους στην κηδεία ενός αρχιβασανιστή του Καθεστώτος. Αργότερα με την πασοκάρα, ο κόσμος «έβγαλε λεφτά» και όλες οι άσχετες κυράτσες πήραν αμάξια για να πηγαίνουν στην λαϊκή και στο κομμωτήριο. Ταυτόχρονα, η διαφθορά και η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού προκάλεσαν την εδραίωση του «κινήματος» των χρυσαυγών και την αργή αλλά σταθερή αύξηση του. Σήμερα, η κάθε γυναίκα έχει ένα αμάξι για να πάει στην δουλειά της και η Χρυσή Αυγή είναι μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου και μάλιστα με τρομακτικά μεγάλο ποσοστό.Και οι δύο κατηγορίες είναι πάνοπλες, γεμάτες επιχειρήματα που μπορούν να οδηγήσουν κάθε ανυποψίαστο που πάει να εκφέρει μία αντίθεση προς αυτές στο τρελάδικο με συνοπτικές διαδικασίες. Ξεκινώντας με τις γυναίκες οδηγούς (οι κυρίες προηγούνται πάντα, μην το ξεχνάμε αυτό), αν κάποιος δύσμοιρος τολμήσει να προφέρει μία πρόταση του τύπου: «Τι το θες το τιμόνι κυρά μου; Αφού δεν το ‘χεις;» μετά από 20 λεπτά που περιμένει μέσα στο κέντρο ώστε να καταφέρει ΑΥΤΗ να παρκάρει ή αφού έχει παραβιάσει STOP και τον έχει τρακάρει (STOP που δεν είδε γιατί έβαζε κραγιόν), θα δεχτεί άμεσα την γνωστή επίθεση: «α να χαθείς φαλλοκράτη!  Επειδή έχεις μικρό πουλί και ένα εκατομμύριο κομπλεξ ξεσπάς στις γυναίκες. Μόνο γιατί δεν σου κάθονται! Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα……..». Το γεγονός ότι φταίει αυτή δεν έχει καμία σημασία προφανώς. Έτσι γίνεται και με τους χρυσαυγίτες. Αν τολμήσει να τους πει κανείς ότι είναι σκουλήκια που τους αξίζει η κρεμάλα ή ότι είναι νεοναζί, θα αρχίσουν να τον κατηγορούν ότι είναι δάκτυλος του διεθνούς Σιωνισμού ή τσιράκι του συστήματος και προβοκάτορας.

Και οι δύο αυτές κατηγορίες έχουν μεν διαφορετικά επιχειρήματα, άλλα παραπλήσια λογική. Οι μεν χρησιμοποιούν την δημοκρατία για να την καταλύσουν και να κάνουν τα «κόλπα» τους, οι δε χρησιμοποιούν τις τύψεις των ανθρώπων για την συμπεριφορά και την θέση της γυναίκας από τον μεσαίωνα μέχρι σήμερα για να γεμίσουν τύψεις τους κακόμοιρους που θα τολμήσουν να θίξουν τις επιδόσεις τους στο βολάν.

Ας περάσουμε στα χαρακτηριστικά της κάθε κατηγορίας για να ξέρετε πώς να τις ξεχωρίζετε ώστε να μην σας πιάνουν στον ύπνο. Αρχίζουμε πάλι με τις κυρίες διότι είμαστε και ευγενείς άνθρωπες.

Η κλασσική γυναίκα οδηγός πιάνει το τιμόνι σαν να του κάνει κεφαλοκλείδωμα, το πρόσωπό της  είναι κολλημένο σχεδόν στον καθρέφτη, λες και φιλοξενεί 5-6 ελέφαντες στο αυτοκίνητο. Το όχημα που επιβαίνει στο 99% των περιπτώσεων έχει χτυπήματα, γρατζουνιές και ίσως και σπασμένα φανάρια και καθρέφτες. Με λίγα λόγια, το αμάξι είναι σαν να το έχει πάρει από μαυραγορίτη στην Συρία (ίσως έχει και υπολείμματα αίματος στην εσωτερική πλευρά του προφυλακτήρα) . Κάνει τουλάχιστον 5 λεπτά να παρκάρει το αμάξι της, πάνω απ όλα όμως είναι θηλυκό με το  «Κ» κεφαλαίο. Με τα κραγιόν της, τα μεικ απ της, με τα όλα της.Ο κλασσικός χρυσαυγίτης απ την άλλη είναι συνήθως μετρίου αναστήματος (επειδή πάει γυμναστήριο από τα 14), είναι ντούκι (επειδή πάει γυμναστήριο από τα 14) και απαραιτήτως  καραφλός. Έχει το σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας σε όλες τις φάσεις της ζωής του και μιλάει τα αντρίκια ελληνικά του λαού. Αν είσαστε τυχεροί και πέσετε σε «θεωρητικό» του «κινήματος» μπορεί να τον ακούσετε να κάνει κάποιες προσπάθειες να χρησιμοποιήσει και την καθαρεύουσα. Αυτό προκαλεί πάντοτε γέλιο. Για όσους δεν είχαν την χαρά να συνομιλήσουν με θεωρητικό νεοναζί ακόμη γιατί έχουν λιώσει στον άρχοντα των δαχτυλιδιών, ας φανταστούν απλά ένα ορκ να προσπαθεί να μιλήσει την γλώσσα των ξωτικών…Ένα ακόμη κοινό που έχουν οι δύο αυτές κατηγορίες, είναι ότι και οι δύο χρησιμοποιούν την «βιολογία» στα επιχειρήματά τους. Οι μεν γυναίκες οδηγοί το κλασσικό αστείο «2.500 χιλιάδες χρόνια προσπαθείτε να μας πείσετε ότι αυτό είναι 25 εκατοστά», με μια καλή απάντηση να είναι: « καλά ρε πυρότουβλα και εσείς μας πιστεύετε;», οι δε χρυσαυγίτες το επιχείρημα των ναζί περί άρειας φυλής και υπανθρώπων. Εκεί ένα καλό επιχείρημα είναι  το μαστίγωμα. Βασικά το μόνο επιχείρημα για να είμαι ακριβής.

Ας περάσουμε τώρα στον βασικό λόγο που ενέπνευσε αυτό το κείμενο. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ. Οι γυναίκες οδηγοί μπορούν να σκοτώσουν ή να τραυματίσουν όποιο δύσμοιρο βρεθεί στον δρόμο τους –και δυστυχώς το κάνουν χωρίς δισταγμό- οι δε χρυσαυγίτες έχουν πολύ μεγάλη γκάμα στόχων, Ομοφυλόφιλους, μετανάστες, αριστερούς, ανθρώπους γενικότερα. Δεν έχουν έλεος, δεν έχουν τύψεις, οι δύο αυτές κατηγορίες αποτελούν φονικές μηχανές έτοιμες για όλα! Προσοχή λοιπόν συνάνθρωποι, όταν τους συναντάτε στον δρόμο ή το πεζοδρόμιο (στο πεζοδρόμιο μπορείτε να συναντήσετε και τις δύο κατηγορίες, όπως είμαι σίγουρος  ότι γνωρίζετε).

Όπως όλες οι περιθωριακές ομάδες χρησιμοποιούν σύμβολα και έχουν σήματα για να αναγνωρίζει η μία την άλλη. Οι μεν χρυσαυγίτες την κλασική σβάστιγκα και τα παράγωγά της, το νούμερο 88 ( τα αρχικά του Heil Hitler, το γράμμα h είναι το 8ο του λατινικού αλφάβητου) κτλ, οι δε γυναίκες το κραγιόν, τις γρατζουνιές στο αμάξι και πάει λέγοντας. Μετά από αυτό το άρθρο λοιπόν θα μπορεί ο απλός ανυποψίαστος πολίτης και να τους βλέπει και να τους αποφεύγει! Χάρη σε μένα! Νιώθω τόσο όμορφα γαμώτο!Κάποιοι που θα διαβάσουν το κείμενο αυτό ίσως με πουν φαλλοκράτη και διάφορα άλλα. Σε αυτούς έχω να πώ ότι πρώτον δε με νοιάζει γιατί γράφω ανώνυμα, δεύτερον ότι δεν είμαι φαλλοκράτης όταν δεν έχω πιεί απλά αγαπώ την φτωχή και μίζερη ζωή μου. Οι δύο αυτές ομάδες την απειλούν καθημερινά και έχω υποχρέωση να τις καταγγείλω.

Αυτά ήθελα να πω, πιστεύω ότι αυτή η συγκριτική μελέτη πέτυχε τον στόχο της και ευαισθητοποίησε πολύ κόσμο τόσο ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αυτά.

Till the next time, have a good time νεαρούλιδες

Υ Γ:  Για πρώτη φορά κείμενό μου δεν θα έχει υστερόγραφα. Δεν σας χάλασε ε; Ατιμούτσικα!

5 σχόλια :

 1. Wraio to Ponima sou megale !Alla ligo megalutera grammata an boreis !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστός! Τα άλλαξα εγώ γιατί μέχρι να το δει ο συντάκτης θα έχει ξεχάσει το κωδικό του.

   Διαγραφή
  2. εχεις δίκιο φίλε,το είδα και εγώ ότι ήταν μικρά τα γράμματα αλλα αργούτσικα...αλλά ευτυχώς ήταν εδω ο Big Brother

   Διαγραφή
 2. Φίλε παρακολουθώ το Blog σου από τον Νοέμβριο και από κει που ήμουν "εντάξει θα διαβάζω 1 άρθρο κάθε 20-30 μέρες",τώρα έχεις ξεπεράσει τον εαυτό σου,γράφοντας και μεγάλο αριθμό αλλά και ποιοτικά άρθρα.
  Συνέχισε έτσι ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή μαν. Είμαστε πάνω από ένας αλλά όντως έχουμε αυξήσει παραγωγή τελευταία. Αν δεις στο τέλος κάθε κειμένου, φαίνεται ποιος το ανέβασε. Στο συγκεκριμένο δεν είμαι εγώ για παράδειγμα.

   Διαγραφή