Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Ταινίες που πάγωσαν τον χρόνο vol.3

Transformers (2007)

Τι είναι αυτό: 
"Ένα διαμαντάκι για τη συλλογή σας" 
"Ποτέ οι εκρήξεις δεν ακούστηκαν με τον ίδιο τρόπο. Μια κραυγή διαφορετικότητας" 
"ΜΑΛΑΚΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΟΥΝΕ"
"Πίου πίου πιτσίου"
"Την είδες τη καργιόλα πως έσκυψε πάνω από το αμάξι;"
"Επιτέλους ξεκίνησε η μάχη με τα ρομπότ. Δεν καταλαβαίνω ποιος νικάει αλλά είναι πώρωση"
"Να δεις που θα τα φτιάξουνε αυτοί οι δύο!"
"ΜΑΛΑΚΑ Ο ΜΕΓΚΑΤΟΡΝ ΕΙΠΕ I AM MEGATRON"
"ΜΠΟΥΜ ΚΑΜΠΟΥΜ"
"Έτσι φασωσέ τη, τη καργιόλα"
"Εμένα μου άρεσε επειδή με έκανε και γέλασα"


Γιατί υπάρχει: Ο Michael Bay είναι βλαμμένος.

Τι να κάνεις αντί να το δεις: Χούλα χούπ.


Street Fighter (1994)

Τι είναι αυτό: Έπαιζες Street Fighter μικρός; Ε καμία σχέση! Στην ταινία δεν υπάρχει κανένας μαχητής σε κανένα δρόμο αλλά αυτό δεν φάνηκε να πτοεί κανέναν. Η ταινία προσπαθεί να παρουσιάσει όλους του χαρακτήρες του παιχνιδιού χωρίς να είναι εύστοχη ούτε σε έναν (έτσι για αλλαγή ρε αδερφέ) με αρχηγό το Βαντάμ που δίνει μια ερμηνεία πιο στιβαρή κι από τα μπράτσα του. Ο μόνος που σώζεται κάπως είναι ο μακαρίτης Raul Julia  στο ρόλο του κακού χωρίς αυτό να βγάζει την ταινία από το βούρκο της ανυπαρξίας.

Γιατί υπάρχει: Οι ειδικοί δεν έχουν αποφανθεί ακόμα. Ωστόσο έχουν καταφέρει να απομονώσουν 4 πιθανές απαντήσεις και πιστεύουν ότι η λύση είναι ανάμεσα τους:
Α) Κολυμπηθρόξυλο
Β) Άλφα Κενταύρου
Γ) Ιουστινιανός

Δ) Γιαχβέ

Τι να κάνεις αντί να το δεις: ΗadoukenThe Tree of Life (2011)

Τι είναι αυτό: Είναι αυτό που οι περισσότεροι  ονόμασαν "το όραμα ενός μεγάλου κινηματογραφιστή για τη ζωή και το θάνατο" μην θέλοντας να παραδεχτούν ότι δεν κατάλαβαν τίποτα από την ταινία. "The Tree of Life is a film of vast ambition and deep humility, attempting no less than to encompass all of existence and view it through the prism of a few infinitesimal lives". Αυτό δεν το είπαν οι anonymous σε νέα ανακοίνωση. Το είπε ολόκληρος Roger Ebert (RIP) και το έβαλε στη λίστα με τα αριστουργήματα του. Εγώ θα έλεγα "Η ταινία μιλάει για τους ανθρώπους που γεννιούνται και αφού πρώτα ζήσουν τις μίζερες ζωές τους, πεθαίνουν χωρίς να ξέρουν από που ήρθαν και που πηγαίνουν ". Ας μη χρησιμοποιούμε τόσο βαρυσήμαντες λέξεις για να σχηματίσουμε προτάσεις που θέλουν από μόνες τους ερμηνεία. Η ταινία περιγράφει την ζωή μιας οικογένειας (με ένα μαλάκα πατέρα) που χάνει το ένα παιδί της και μετά μας πλακώνει στα flashback και flashforward λες και πρέπει να μπερδευτούμε με το ζόρι. Αυτό το φοβερά οραματικό παζλ μιζέριας ολοκληρώνεται με πλάνα ντοκιμαντέρ από την δημιουργία ζωής στη γη και τελειώνει με ένα ουτοπικό (μεταφυσικό) μέρος συνάντησης του ζωντανού παιδιού που είναι πλέον ο Sean Penn με την υπόλοιπη οικογένεια. Οι Άριες που παίζουν από πίσω πεισματικά δεν κάνουν την ταινία πολύ πιο οραματική από ότι είναι. Για να μην είμαι άδικος, δεν είναι ίδια κατηγορία με τις υπόλοιπες που έχω βάλει στη λίστα αλλά ήθελα να πω κάπου τον πόνο μου.

Γιατί υπάρχει: Επειδή πάτησε τα 70 ο Mallick.

Τι να κάνεις αντί να το δεις: Δες κανένα ντοκιμαντέρ του BBC. Έχουν κάτι καλά.Green Lantern (2011)

Τι είναι αυτό: Θυμάστε εκείνη την ταινία που είχε παίξει ο Ryan Reynolds και όλοι είπαμε "ε αυτός ο τύπος πρέπει να παίξει πρωταγωνιστής σε super hero movie!"; Δε θυμάστε; Ε μάλλον θα είναι επειδή δεν υπάρχει τέτοια ταινία. Ένας sexy as hell πιλότος F-16 (ή κάτι τέτοιο) αναλαμβάνει τη βαριά κληρονομιά ενός πράσινου δαχτυλιδιού από έναν ετοιμοθάνατο εξωγήινο και γίνεται ο Green Lantern. Επί της οθόνης βλέπουμε ένα σπάνιο πάντρεμα αμερικάνικης κομεντί με κακές τηλεκινητικές σκηνές δράσης, που μας κάνει να νοσταλγούμε όλα εκείνα τα χρόνια που ΔΕΝ είχε βγει ταινία Green Lantern.

Γιατί υπάρχει: Ζούμε στην εποχή των super hero movies οπότε μη σας κάνει εντύπωση αν δούμε και Μικρό Ήρωα στη μεγάλη οθόνη. Αυτό βέβαια δεν θα ήταν πρόβλημα, αν δεν αναλάμβαναν ατάλαντοι τις ταινίες. 

Τι να κάνεις αντί να το δεις: Να βρεις τους 3 σεναριογράφους και να τους ρωτήσεις ποια από τις 3 παραγράφους σεναρίου έγραψε ο καθένας.

Rocky Balboa (2006)
Τι είναι αυτό: Ο παλαίμαχος μποξέρ Ρόκι επιστρέφει στο ring πιο μποτοξαρισμένος από ποτέ  για ένα τελευταίο αγώνα στα 60 του με τον νυν ΤΡΙΑΝΤΑΧΡΟΝΟ πρωταθλητή βαρέων βαρών. Ο πρωταθλητής τον σαπίζει στο ξύλο και η ταινία τελειώνει. Ωπ... συγγνώμη αυτό θα στηριζόταν σε κάποια λογική. Αφού σας έχω πει ήδη ότι πρόκειται για ταινία με ΕΞΗΝΤΑΧΡΟΝΟ μποξέρ μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν στηρίζεται τόσο πολύ στη λογική. Οπότε με πιάσατε! Δεν γίνεται αυτό στην ταινία. Αυτό που γίνεται είναι ότι βιώνουμε τον πόνο του γερο-Σταλόνε ο οποίος έχει ένα γιο με το ίδιο ακριβώς στραβό χαμόγελο με τον ίδιο και έχει χάσει την γυναίκα του από καρκίνο απλά για να έχει λίγο περισσότερο πόνο η ιστοριά. Να σημειωθεί εδώ ότι η σκηνή που φωνάζει Adriaaaaaaaan ημίτυφλος από τις μπουνιές αντικαθίσταται με σκηνή στο νεκροταφείο όπου λέει "Υο Αdrian, we did it".

Γιατί υπάρχει: Μια σαραντάρα ίσον Με δύο εικοσάρες ίσον με τέσσερις δεκάρες ίσον με οχτώ πεντάρες και ίσον με δεκαέξι αγέννητες.

Τι να κάνεις αντί να το δεις: ...

Ταινίες που πάγωσαν τον χρόνο Vol.1 ΕΔΩ

Ταινίες που πάγωσαν τον χρόνο Vol.2 ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου